Alla inlägg av Marie Frändegård

Glad PÅSK!🐣

Påsken spenderas som vanligt i fjällen! Träningsturen på påskafton blev väldigt lyckad. Yra i topp med sex fågelarbeten, men även de andra hade fågel!🐾👍

Yra i stånd för en ripkull!

Utställning & Jaktprov på Öland!

Helgen den 4-6 oktober 2019 firade Ölands fågelhundsklubb 50 år och vi var där!

På fredagen var det utställning på schemat för Äzzla och Tess. Äzzla tilldelades excellent, HP och Tess excellent, CK, BIS-veteran, 2 btkl.

Lördag-söndag startades Yra på proven. Hon sökte bra och fann fågel båda dagarna. Tyvärr föll inte allt på plats och det blev inga premier.

Marie med Tess, Äzzla och Yra.

För fler bilder se här!

Fjällpokal 2019!

Årets fjällpokal hölls i Hemavan. Åckra startade och kvalet genomfördes på onsdagen. Åckra rangerades som 2:a i sitt parti och gick vidare till final! I finalen på torsdagen fick Åckra tyvärr aldrig chans på fågel och blev därmed inte placerad. Hon rangerades dock trots detta som 6:a! Vi är så glada över hennes prestation, då hon trots dålig fågeltillgång kämpade på jättebra hela dagen!🐾

Kerstin och Åckra
Finalpartiet!

Jaktprov i Edevik 7-8/9-19

Under helgen startades Åckra och Yra på jaktprov, domare båda dagarna var Peter Hoyer. Båda hundarna gick bra och kämpade på, chanser på fågel gavs. Tyvärr blev det inga premier för Yra denna gång men Åckra tilldelades 3 Ukl på söndagen. Bättre lydnad kommer ge högre premie!

Marie och Åckra